Onze Gooische Decafé is vernieuwd!

Onze Gooische Decafé is vernieuwd!

Onze Gooische Decafé is vernieuwd! 

Wij kregen van jullie vaak de vraag of wij een decafé cup konden ontwikkelen met wat meer pit. Want zeg nou eerlijk, de meeste decafé cups zijn slap en waterig.. Aangezien ik zelf een liefhebber ben van decafé koffie kon ik mij hier helemaal in vinden. Na veel proeven en testen met onze leverancier hebben wij eindelijk een decafé cup gevonden met wat meer pit erin. De intensiteit is dan ook 7/12 in tegenstelling tot onze oude decafé cups, welke intensiteit 5/12 hadden.

Hoe wordt onze koffie gedecafeïneerd?

Het decafeïneren van de koffie wordt gedaan met behulp van het Swiss Water Proces, dit zorgt ervoor dat er geen chemicaliën nodig zijn voor het cafeïnevrij maken van de bonen. Bij deze complexe en gepatenteerde techniek wordt er gebruik gemaakt van enkel; water, tijd en temperatuur.

Het Swiss Water Proces begint met een batch groene koffiebonen die in water worden geweekt om de cafeïne te verwijderen. In het water worden ook de aroma en smaakcomponenten opgenomen van de koffiebonnen. In dit geval is dit juist de bedoeling. De eerste batch groene bonen wordt weggegooid, dit hoeft gelukkig maar één keer. Het water waarin de koffie heeft geweekt noemen we nu ‘Green Coffee Extract’ of ‘GCE’ en kan gebruikt worden om meerdere batches bonen te decafeïneren.

De te decafeïneren koffiebonen worden in het GCE bad gedaan. De cafeïne uit de koffiebonen trekt uit de boon en in het water, tot er nog maar 0.01% cafeïne overblijft. Dit duurt zo’n tien uur. De smaak van de koffie wordt behouden doordat het GCE water al verzadigd is met de aroma’s en smaakcomponenten en het water niet nog meer kan opnemen.

Naast dat onze Gooische Decafé op deze speciale manier wordt gedecafeïneerd zijn onze cups ook nog eens volledig composteerbaar. De capsules zijn gemaakt van natuurlijk materiaal dat is afgeleid van 100% bio gebaseerde cellulose en plantaardige oliën. Dit betekent dat de cups geschikt zijn om weg te gooien op jouw eigen composthoop, of gewoon in de groene container. Hoe tof is dat?

Alle feitjes op een rij:

  • Gooische Decaf wordt gedecafeïneerd zonder chemicaliën;
  • Er wordt enkel gebruik gemaakt van water, tijd en temperatuur;
  • We noemen dit het Swiss Water Proces;
  • Dit proces verbruikt minder water en minder energie dan andere decafineermethodes;
  • Onze Gooische Decaf wordt gemaakt voor 100% Arabica bonen uit India;
  • Gooische Decaf cups zijn 100% composteerbaar;
  • De cups worden verpakt in graskarton, gemaakt van vers gemaaid gras;
  • Alle andere producten van Gooische Bonen zijn verpakt in 100% composteerbare zakken.