Direct Trade Koffie - Een betere prijs voor de koffieboeren

Direct Trade

Direct Trade Koffie

Direct trade koffie, wat betekent dit eigenlijk en waarom is dat zo belangrijk? Ben jij nou opzoek naar een duurzame kop koffie? Wil jij met koffie minder impact maken op het milieu en wil jij dat de koffieboeren een betere een eerlijke prijs krijgen voor de koffie? Dan zijn onze koffiebonen met een Direct Trade afkomst wat voor jou de oplossing en ik zal je uitleggen waarom. 

'Koffie is na olie het meest verhandelde product op aarde'

Koffie is één van de meest verhandelde producten op aarde, wij als koffiedrinker zijn opzoek naar eerlijke koffie en eisen een eerlijke prijs voor de koffieboeren. Mede daarom zie je tegenwoordig op bijna elk zak koffiebonen in de supermarkt wel een keurmerk staan. Het keurmerk geeft jou een goed gevoel, toch denken wij hier net even anders over.

‘Koffiebonen tot 14 keer verhandeld’

Het is zo dat ruwe ongebrande koffiebonen met een keurmerk ongeveer 14 keer verhandeld wordt voordat het zakje koffie jouw bereikt heeft. Dit betekent helaas ook dat er 14 keer geld verdiend wordt, en je kan het al raden, dit is niet in het voordeel van de koffieboer. Het zijn vooral de handelaren, grote ketens en multinationals die met een keurmerk te koop lopen en er hartstikke veel geld mee verdienen!

Oké, dat is inderdaad de wereld op zijn kop, maar wat doen jullie dan?

Wij kopen rechtstreeks in bij deze coöperatie, zonder tussenkomst van organisaties of handelaren. Onze melanges bestaan altijd voor ongeveer 50 % uit Direct Trade bijvoorbeeld van de Brasil Santos Farm, een boerencoöperatie uit Brazilië. Door deze hele keten van handelaren en organisaties over te slaan betalen wij 40 tot 50 cent méér per kilo koffiebonen, dan een gemiddeld keurmerk.

De koffie die geproduceerd wordt op de Brasil Santos Farm is van de hoogste kwaliteit en de ideale basis koffie om het melangeren, ofwel het blenden van de koffie, mee te starten. Het heeft een ronde koffiesmaak waar wij smaak elementen aan toevoegen om voor jou de perfecte blend neer te zetten.  

Van 50 % naar 100 %, maar wil je niet wachten? De Koningin is al 100% Direct Trade!

Ik hoor je denken, dat is leuk, maar die andere 50 % dan? Dat klopt! Wij kopen in bulk in bij deze boerencoöperaties. Dit betekent een hele zeecontainer vol met één specifieke smaak. Zoals je wellicht weet bevat een koffieblend, meerdere koffiesoorten om een bepaalde smaakgarantie te kunnen bieden.  

Met andere woorden, hoe groter de vraag wordt, hoe makkelijker het voor is om een 100 % Direct Trade koffie te bieden.

Toch hebben wij al één blend in het assortiment welke al voor 100 % is ingekocht bij de koffieboer, namelijk de Koningin. De Gooische Koningin komt van de Santa Catharina Farm in Brazilië.