Home Compostable - Duurzame koffie - Biologisch afbreekbare verpakkingen

Home Compostable - Duurzame koffie - Biologisch afbreekbare verpakkingen

Je kent het wel, in de ochtend lekker wakker worden, naar beneneden om daar eerst een kop koffie te drinken. Heerlijk! Maar dit denk niet alleen jij, dit denken nog miljoenen andere mensen in Nederland. Dat betekent dat er dagelijks miljoenen koppen koffie gedronken worden. In een jaar tijd, zelfs 18,6 miljard, dit zijn 18.600.000.000 koppen koffie per jaar, hoe bizar veel is dat (!!). 

Het grootste deel van deze koppen koffie is verpakt in aluminium of plastic, je kan je wel voorstellen hoe groot deze afvalberg wordt met 18.6 miljard koppen koffie. Helaas is dit ook het type afval wat enorm slecht, of soms helemaal niet recyclet kan worden. Dat geeft toch wel een bittere nasmaak aan je dagelijkse kopje koffie? 

Niet bij koffie van Gooische Bonen, onze koffie is verpakt in 100% biologisch afbreekbare verpakkingen. Deze verpakkingen zijn voorzien van een TUV Austria OK Compost - Home certificering en voldoen aan strenge Europese voorwaarden. De verpakking is volledig composteerbaar. Dit betekent dat het geschikt is om weg te gooien op jouw eigen composthoop, of gewoon in de groene container. Hoe tof is dat? 

Onze koffiecapsules zijn ook gemaakt van 100% hernieuwbare materialen, dat betekent dat de impact op het milieu tot een absoluut minimum is beperkt. Stel je nou eens voor, dat alle 18,6 miljoen koppen koffie per jaar nou zo verpakt zijn, dat klinkt toch te mooi om waar te zijn?

home compostable