Q&A

De meest gestelde vragen op een rijtje! Staat die van jou er niet tussen? Stuur ons dan een mailtje en wij beantwoorden hem met liefde!

 

KOFFIE

 

Zijn de koffiecups geschikt voor mijn Nespresso®* apparaat?

Onze koffiecups zijn zeker geschikt voor je Nespresso®* apparaat! Gebruik ze als ieder andere koffiecup.

 

Waar kan ik mijn koffiecupjes & koffiezakken weggooien?

De koffiecups & koffiezakken zijn 100% composteerbaar. Dit betekent dat ze biologisch afbreekbaar zijn. Na een week of 18 is er alleen nog voedzame compost over. Dit zorgt er ook voor dat je geen extra afval produceert. In Nederland is het helaas nog zo dat de meeste composteerbare verpakkingen nog bij het rest afval moeten. 

 

Welke zetmethodes hebben jullie?

Koffiecups, koffiebonen en filter koffie!

Pssst... en natuurlijk ook thee ;) 

 

Hebben jullie ook decaf? 

Ja zeker! Ze staan eindelijk online! Lees ook het bijzondere verhaal over onze 100% chemicaliën vrije decaf. (Op dit moment wel alleen decaf koffiecups)

 

Er groeien toch geen koffieplanten in 't Gooi?

Helaas niet! Maar er wordt wel veel koffie gedronken ;) en hoe mooi is het als wij met onze dagelijkse kop koffie, lokaal ook iets terug kunnen doen. Daarom doneren wij voor elke kop Gooische Bonen koffie die wordt gedronken aan een wisselend goed doel in 't Gooi. Op dit moment de Voedselbank 't Gooi en Omstreken! :) Mooi toch?

 

Co2 neutraal geproduceerde cups?

Iets waar we trots op zijn! De co2 die bij de productie van de koffiecups vrij komt wordt 100% gecompenseerd, door verschillende initiatieven, zoals het planten van bomen. 

 

Klopt het dat de Gooische Koningin en de Gooische Keizer dezelfde kleur cups hebben?

Dat klopt! Wij zijn druk bezig om hier een speciale kleur voor te ontwikkelen. 

 

Hoe kan het dat jullie cups zo goedkoop geprijsd zijn? 

Ons doel is dat zoveel mogelijk mensen met hun dagelijkse kopje koffie het verschil gaan maken :), daarom vinden wij het belangrijk dat onze koffie betaalbaar is. Daarom zijn onze koffiecups al te verkrijgen vanaf €0,35 per cup! Elke kop die je drinkt heeft niet alleen een minimale impact op het milieu, met elke kop doneren wij ook 1 cent, namens jou, aan een wisselend lokaal goed doel. 

 

 

THEE

 

Komen er nog andere thee smaken bij? 

Er staan net weer 6 nieuwe melanges online! Check ze snel onder het kopje "thee". :) 

 

In wat voor verpakking zit de thee? 

De thee is verpakt in kraft zakjes met een plastic venster, niet ideaal. Daarom zijn wij druk bezig geweest met zoeken naar de juiste verpakking... en dat is geluk! Binnenkort zullen ook al onze theesoorten verpakt zijn in 100% composteerbare zakjes! #superblijmee (maar om geen verpakkingsmateriaal te verspillen, maken wij de oude zakjes eerst op)

 

 

ACCESSOIRES

 

Zijn de kopjes geschikt voor de vaatwasser?

De kopjes zijn zeker geschikt voor de vaatwasser! Dat scheelt weer afwassen 😉

 

 

OVERIG

 

Wat doneren jullie per koffiecup?

Lokaal iets terug doen vinden wij belangrijk. Daarom zal voor elke Gooische Bonen koffiecup die jij drinkt 1 eurocent lokaal worden gedoneerd aan een wisselend goed doel of initiatief. Dit lijkt misschien niet veel maar bij een proefpakket van 70 cups, doneer je direct al 70 cent! Hoe tof is dat? Op dit moment steunen wij Stichting de Droomboom!

 

Wat doneren jullie bij de koffiebonen & filterkoffie?

Wij gaan ervan uit dat er ongeveer 10 gram per kop koffie gebruikt wordt, dit betekent dat wij 25 cent doneren voor elke zak van 250 gram, 50 cent bij 500 gram en één euro bij een kilo zak. Mocht jij een mooi doel of initiatief in ’t Gooi weten, voor het volgende kwartaal, laat het ons dan weten 😊!

 

Bezorgen jullie ook buiten 't Gooi? 

Ja zeker! Je kan onze cups in heel Nederland bestellen. Alleen binnen 't Gooi bezorgen wij alles zelf :)