• Gratis verzending boven € 9,95
  • Volgende werkdag geleverd!
  • Meer dan 1.000 tevreden klanten
Gooische Bonen | Composteerbare koffiecups

DONEER MET ELKE KOFFIECUP!

Voor elke kop GOOISCHE BONEN koffie die jij drinkt, doneren wij 1 cent aan een lokaal goed doel of initiatief. Dit lijkt misschien niet veel, maar gemiddeld drinken wij in Nederland 36 miljoen koppen koffie per dag, dus reken maar uit! Ongemerkt gaat dit harder dan je denkt en maak je ongemerkt lokaal ook het verschil! 

 

Zie hieronder welk doel wij op dit moment steunen en welke mooie lokale doelen wij al hebben gesteund met jouw gedronken kop koffie! :) Ken jij zelf een mooi doel, wat wel wat extra steun kan gebruiken? Tip ons! 


LINDA. Foundation

Met trots mogen wij aankondigen dat wij de afgelopen periode de LINDA. Foundation hebben gesteund met elke kop koffie. Het volledige bedrag is gedoneerd aan een gezin in 't Gooi. 

Armoede is niet eerlijk!

In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. In Amsterdam zelfs één op de vier. Verwacht wordt dat dit aantal alleen nog maar zal stijgen. Steeds meer ouders kunnen de maandelijkse rekeningen niet meer voldoen. Steeds meer gezinnen moeten beroep doen op de schuldsanering. De Voedselbank kan het aantal aanvragen voor eten nauwelijks aan en het aantal hulpaanvragen voor bijzondere bijstand neemt toe.Kinderen die in armoede leven kunnen niet onbezorgd opgroeien: financiële nood bezorgt het hele gezin stress. Lid worden van een (sport)vereniging zit er meestal niet in; zelfs een verjaardagsfeestje geven kan al lastig zijn. Omdat ze zelden iets nieuws aanhebben, worden de kinderen soms op school gepest. Wanneer hun ouders boos of verdrietig zijn, voelen sommige kinderen zich schuldig. Deze gezinnen wil de LINDA.foundation tot steun zijn en hen jaarlijks wat onbezorgde momentjes bezorgen, waarin ze gewoon in een winkel kunnen kiezen wat ze willen hebben. Op deze manier weten ze dat er ook in Nederland mensen zijn die met hen meeleven .Met jouw hulp konden wij sinds de start in 2013 al ruim 20.000 gezinnen met kinderen enkele momenten van onbezorgdheid te geven tijdens de feestdagen. Dit deden we door middel van een pakket cadeaubonnen voor Albert Heijn, Hema, Intertoys en C&A. Goed om te weten: alle giften worden voor 100% aangewend voor de aanschaf van de cadeaukaarten. 


MENTELITY FOUNDATION

Weer 50.000 kopjes koffie verder hebben wij weer een mooie donatie mogen doen aan de mentelity foundation! 

Mentelity Foundation: Motivation to move!

"Stimuleren en inspireren van kinderen en jongvolwassenen die leven met een fysieke en mentale uitdaging is wat ons beweegt. Wij willen dat kinderen en jongeren de beste versie van zichzelf kunnen worden. Daarom motiveren wij ze om in beweging te komen en hun dromen na te jagen. Hoe groot de eerste stap ook is. Het kunnen overwinnen, groeien en ontwikkelen is voor ons de essentie van een goed leven. Dag in, dag uit werken wij aan oplossingen en mogelijkheden met toekomstperspectief en kansen. Samen maken we met onze initiatieven, programma’s en producten het verschil voor anderen. We zorgen voor relevantie en inclusie. De mentaliteit van Bibian Mendel, meervoudig internationaal onderscheiden paralympisch topsporten, vormt het fundament voor ons handelen. Door haar fysieke en mentale omgang met kanker zijn wij gesterkt in de beweging die wij hebben ingezet te vervolmaken“


Gooische Bonen | Composteerbare koffiecups

Dierenasiel Crailo (Hilversum)

Heel bijzonder om te zien en te horen wat ze hier allemaal doen voor de dieren, echt fantastisch! Met veel liefde zorgen ze dat elk beestje bij een passend baasje terecht komt. En dat niet alleen! Zelfs al een dier niet geplaatst kan worden dan kiezen ze niet voor een spuitje, maar kunnen de dieren financieel geadopteerd worden en zorgen zij met veel liefde voor de dieren! En dat allemaal zonder enige vorm van subsidies. Ze zijn echt afhankelijk van donaties, dus mocht je naast je kopje koffie een extraatje willen doneren dan komt dat heel goed terecht! 

Met trots kunnen wij weer zeggen dat er in de afgelopen periode 50.000x kopjes koffie zijn gedronken en wij hiermee een mooie donatie van 500,- EURO hebben kunnen doen aan Dierenasiel Crailo. 


Stichting de Droomboom (Blaricum)

Op 21 januari hebben wij een mooie donatie kunnen doen namens alle Gooische Bonen koffiedrinkers! Stichting de Droomboom in Blaricum is een mooie en bijzondere organisatie die kinderen met autisme intensief begeleiden tot uiteindelijke instroom in speciaal- of zelf regulier onderwijs. 

In de laatste periode zijn er maar liefst 62.830 kopjes Gooische Bonen koffie gedronken, wat betekent dat wij samen maar liefst een bedrag van 628,30 EUR hebben kunnen doneren! Iets waar wij mega trots op mogen zijn! :) Stichting de Droomboom heeft hier een hele waslijst aan allemaal mooie knutselspullen en lesmaterialen van kunnen kopen voor alle kindjes. 

Gooische Bonen | Composteerbare koffiecups

Stichting de Droomboom

Stichting de Droomboom leert kinderen met autisme leren. De methode die zij daarbij hanteert is effectief, maar kostbaar. Een deel van de behandeling en de begeleiding wordt gefinancierd vanuit de WLZ. Ouders betalen bovendien een maandelijkse bijdrage. Voor het creëren van een optimaal leerklimaat voor de kinderen blijft de Droomboom echter mede afhankelijk van sponsoring en donaties,  want leermaterialen, een tafel en stoel op maat, een speeltoestel en communicatiematerialen zijn duur. Naast het dagelijkse onderwijs organiseert de Droomboom bovendien ABA-trainingen voor ouders, professionals en scholen en ze adviseren anderen die een soortgelijk initiatief willen opzetten. 

Zonder financiële steun zouden zij dit werk niet kunnen voortzetten. Daarnaast zijn ze afhankelijk en ontzettend blij met de steun in natura die ze krijgen van de ouders, familie van de kinderen, vrienden en andere mensen die hen een warm hart toe dragen. Ze helpen de Droomboom met bestuurstaken, administratie, klussen aan het gebouw en de tuin, schoonmaak en activiteiten voor de kinderen. Wil jij ook een verschil maken in het leven van kinderen met autisme en hun families? Er zijn verschillende manieren waarop je de Droomboom kan steunen. Kijk dan op de site www.stichtingdedroomboom.nl


Stichting Voedselbank 't Gooi en Omstreken (Huizen)

Op 1 september 2020 hebben wij de periode afgesloten door een hele mooie donatie te doen, namens alle Gooische Bonen drinkers, aan Stichting Voedselbank 't Gooi en Omstreken. In totaal hebben wij 100 tubes tandpasta, 250 potjes hakgroenten en 600 kommen soep gedoneerd! Hoe tof dat wij met onze dagelijkse kop koffie, lokaal, toch écht het verschil kunnen maken! 

Gooische Bonen | Composteerbare koffiecups
Gooische Bonen | Composteerbare koffiecups